דוד השמש צריך לפעול בצורה יעילה במיוחד כדי להצדיק את המחיר ששילמנו עליו. למעשה כל מי שקונה דוד שמש יודע שהוא עושה קנייה נכונה לטווח הארוך שכן דוד השמש הוא מתקן יעיל מאוד מבחינה אנרגטית. כדי לשמור על היעילות האנרגטית הזו יש לו כמה סוגי בידוד וזה הזמן להכיר אותם.
מה צריך לבודד ומדוע?
לדוד השמש יש תפקיד אחד ויחיד אך מקודש: לדאוג לנו למים חמים. המים החמים נחוצים גם בתקופת החורף וגם בתקופת הקיץ אם כי בקיץ הבידוד יהיה פחות משמעותי כי בכל מקרה הטמפרטורות גבוהות מאוד. עם זאת בתקופת החורף, כאשר אנו מחממים את דוד השמש באופן חשמלי, אנו למעשה שואפים להוציא כמה שפחות אנרגיה וכמה שפחות עלויות לטובת החימום, אך גם כאשר המים כבר התחממו יש סיכוי שהם ייאבדו את החום אל הסביבה הקרה וזאת בהתאם למפל טמפ' טבעי. שמירה על החום באמצעות בידוד ראוי יספק לנו מים חמים וחיסכון משמעותי בעלויות.
בידוד מיכל דוד השמש
כדי לבודד את דוד השמש יש צורך לבודד את המיכל שלו. למעשה המיכל הוא לא החלק החשוב ביותר בדוד וגם קולט השמש הוא חלק קריטי לפעילות שלו, אך המיכל חייב לאפשר אחסון נכון ויעיל של המים תוך שמירה על הטמפ' שלהם. שמירת הטמפ' של המים מתבצעת על ידי שכבת בידוד שממוקמת במיכל דוד השמש, בין השכבה החיצונית לשכבה הפנימית, והיא מורכב מפוליאוריטן מוקצף. פוליאוריטן מוקצף הוא חומר בידוד נהדר גם למבנים וגם למתקנים שונים וגם לדוד השמש הוא יהיה מושלם. בידוד מיכל דוד השמש בשיטה זו יהיה יעיל ועמיד מאוד הודות לאיכות של הפוליאוריטן.
כיצד ממשיכים את הבידוד?
שכבה של פוליאוריטן מוקצף בין שכבותיו הפנימיות והחיצוניות של מכיל דוד השמש אמנם יכולה להשיג בידוד נהדר אך הוא לא מספק. כדי לשלים את הבידוד יש צורך בשכבה מתאימה למיכל הדוד ואת זה מקבלים בדרך כלל על ידי שימוש באמייל. יש חברות שישתמשו באמייל ששומר על הפוליאוריטן שבפנים ויש חברות שיסתפקו במריחת של מספר שכבות צבע, כמובן לבן, להחזרת קרני השמש ומניעה של הרס הציפוי.